Derwent Inktense akv. tintakréta klt. 24db

Derwent Inktense akv. tintakréta klt. 24db

15 890 Ft

Derwent Inktense Tintakréta - 24 darabos készlet
A Derwent Inktense tintakréta egy művész minőségű és sokoldalú, nagy felületek és apró részletek kidolgozására egyaránt alkalmas rajzeszköz, száraz használatával élénk színű rajzok, vizes ecset segítségével elmosva pedig tiszta, áttetsző, tintahatású, intenzív színű festmények készíthetők, ehhez a technikához a Derwent tölthető ecset használata ajánlott. Száradás után a festék vízálló lesz, újabb réteget elkenődés nélkül vihetünk az előzőre. A készlet a színskálán világossárga pontokkal jelölt színeket tartalmazza.

A tintakrétának ideális kiegészítője a Derwent Inktense ceruza.

Technikák a használatához:

Száraz papírra rajzolunk, majd a rajzot vizes ecset segítségével elmossuk.
Vizes papírra rajzolunk, így azonnal elmosódott vonalakat és mintákat kapunk.
Vizes ecset segítségével felvesszük a színt a tintakrétáról és így festünk a papírra.
A papírra felvitt két különböző színt vizes ecset segítségével összekeverjük, finom átmenetet vagy akár új színt létrehozva ezáltal.
Nem elmosható ceruzával előrajzoljuk a kontúrvonalakat, majd az Inktense tintakréta és vizes ecset segítségével színt adunk a képnek.
A tintakréta anyagát vízben feloldva folyékony tintafestéket hozhatunk létre, melyet az akvarellfestékhez hasonlóan használhatunk.
Használható száraz és nedves papíron egyaránt. Ajánlott rajzalapok:

Fabriano akvarell papír
Fabriano akvarell festőtömb
Daler-Rowney akvarell festőtömb
Art-Export akvarell festőtömb
Kifejezetten ajánlott rajzalapok a Fabriano hot press akvarell papír és a Fabriano hot press akvarell festőtömb, mivel egyesítik a rajzpapírok és festőpapírok előnyeit: felületük sima, rajzoláshoz tökéletesek, ugyanakkor vastagságuknak és nedvszívóképességüknek köszönhetően ideálisak a nedves technikákhoz, a rajzok egyes részeinek elmosásához.

Minden jog fenntartva! © DDSWEB | honlapkészítés: DDSWEB